Podeu fer el vostre comentari o consultes en aquest espai si ho desitgeu.

Laura García
6/9/2009

Bona nit,
Sóc Laura García, alumna del IES Santa Eugènia de Girona, i estic fent el treball de recerca sobre la construcció d'un robot minisumo.
L'altre dia vaig trobar al teu web (http://robocat.weebly.com/minisumo.html) el llistat de material i m'han sortit alguns dubtes:

* El material 26 de la llista (TIRA POSTE C.I MASCLE 40 PIN PAS 2'54 1 FILA COLZE) pot ser que es compri a www.ondaradio.es en comptes de a www.techsupplies.co.uk com diu la llista?
* Quina és la referència del 28 (SÒCAL STEREO CI PER A JACK DE 3,5 mm) i quin ús té?
* Els materials 32 i 33 que són opcionals (SENSOR SHARP GP2D12 i CABLE CONNEXIÓ 3 PINS PER A SENSOR GP2D12), és necessari comprar-los? Quina utilitat tenen? I, hi ha alguna possibilitat de comprar aquest material a Espanya o només hi ha aquest web anglès (www.junun.org)?
* El motor SERVO FUTABA S3003 es pot trobar per Espanya?
* Quina és la millor estructura per al xassís?
* Quin és el preu aproximat final del minisumo?


Moltes gràcies per avançat.

LAURA

Reply
Joan
6/10/2009

Hola Laura,
efectivament la tira poste es compra a onda radio, en el llistat hi ha una errada.
Pel que fa al sòcal stereo s'utilitza per comunicar la placa microcontrolada amb el pc per tal de poder volcar el programa al micro. La referència no la sé, depèn d'on compris el component. Si vols a la botiga Zenners a Girona la pots comprar, està al carrer Zaragossa. També hi pots trobar molts dels components més típics.
Actualment tenim el problema que junung no ens envia les comandes. Abans ens demanava un plus de 20$ per enviar-nos el material, ara sembla com si el sevei no funcionés. He reclamat i no em contesten. Com alternativa els podries comprar a superobotica.com que són del país. Els cables d'aquests sensors si calen per poder connectar-los a la placa. Els sensors 340k opcionals són per detectar pels laterals del robot. Si no els poses has de posar un pont per donar continuïtat a la massa (gnd) de la placa.
Els servos els pots comprar a una botiga d'aeromodelisme però et costaran entre 10 i 16€. Nosaltres ara els comprem a Conrad.com per 2.95€ però per una comanda mínima de 15 unitats i pagant el plus dels ports que valen entre 7 i 12€. Per quantitats més petites valen uns 5€.
Pel xassís millor utilitzar planxa d'alumini de 1 a 1,5mm de gruix. És molt fàcil de tallar i plegar.

El preu d'un robot de minisumo varia molt en funció d'on compris el material i de la quantitat de les comandes. Per dir un preu pot anar d'uns 30-40€ a 90-100€ tranquilament, segons com et comentava quin material compris i a on el compris. Per exemple si no vols utilitzar els servos com a motor perquè hauràs de modificar-los (treure'ls tota l'electrònica i utilitzar-los només com a motoreductors), a polulu trobaràs minimotors amb reducció 50:1 que són els que nosaltres farem servir aquest any, però valen uns 19$ cadascun, més els ports. Com que el dolar està molt baix, surt molt a compte comprar amb aquesta moneda. Hauries d'intentar que el teu IES et pagués els ports, o aprofitar quan facin comandes de material electrònic si és que fan el robot rastrejador a 4r d'ESO.
Et felicito per atrevir-te a construir un robot de minisumo. Si tens qualsevol altre dubte en parlem.
Salutacions
Joan

Reply
jpellic2
7/3/2009

Hola Laura,
t'he de dir que l'arxiu que conté el llistat de components pertany a un altre robot. Ja he subsanat l'error i el tens per descarregar amb el nom de materials_robot_sumo5_v1 (robot MS-3).

Reply
Laura
7/4/2009

Ah, vale!
Moltes gràcies

Reply
David
8/29/2009

Hola soc un estudiant de batxillerat i estic fent un treball sobre robots rastrejadors,
si algu em pot donar informació sobre aquest robots

Reply
Joan
8/31/2009

Hola David,
veuràs que en aquesta pàgina web hi ha varis apartats sobre rastrejadors. En aquests apartats hi trobaràs imatges, vídeos, programes, plànols,...

Si tens qualsevol dubte més concret en parlem.

Salutacions,

Joan

Reply
Pau
9/16/2009

Ei Joan! T'escric des de la uni!!
Només volia dir-te que a l'apartat de pemis hi ha algun error:
amb en raul vam quedar 2ns de rastrejadors (no 1rs) i de minisumo tambe vaig quedar segon.
Apa ja ens veurem!

Pau Torras

Reply
David
9/18/2009

Hola

Jo el que estic buscant són aplicacions dels robots rastrejadors a les indústries i en quina indústria en puc trobar que n'utilitcin un

Gracies

Reply
Joan
9/20/2009

Hola David,
sé que hi ha indústries que fabriquen components del ram de l'automòbil que utilitzen carretons rastrejadors per transportar peces d'un lloc a un altre de les naus.

Reply
Salvador Vila
12/22/2009

http://www.concursoespacial.com/

He vist aquest concurs i he pensat que l'hi pot interessar a algú.

Salvador

Reply
Joan
12/22/2009

Hola Salvador,
ho he estat mirant i està força bé. El que passa que la data límit per entregar els treballs és el 28 de febrer. Ho trobo força just de temps per fer un robot amb les característiques que demanen.

Gràcies per la informació.
Joan

Reply
Ignasi
1/11/2010

Hola Joan!

Els detectors Sharp 2YOA21 on els compres?

Vaig tindre la oportunitat de veure la teva feina el curs passat a les jornades d'intercanvi d'experiencies amb robots a Robolot i realment ho tens curradíssim. Tinc un parell de plaques per fer els de minisumo i m'hi vull posar. Em sembla que ja t'aniré al darrera...

Merci i felicitats per la web i a feina que fas!

Reply
1/11/2010

Hola Ignasi,
celebro que t'animis a provar-ho.Veuràs que engresca molt, tant al professor com als alumnes.

Pel que fa al tema dels sensors, abans els compràvem a Junun, però tot i que la pàgina està visible, no envien les comandes. Ara els sensors d'infraroigs els comprem a http://es.farnell.com. De vegades depèn de quin model a Superrobotica.com.

També et volia comentar que pels robots de minisumo els que van millor són els Sharp GP2Y0D340K. Aquests donen una sortida digital en comptes d'analògica. Aquest fet comporta que són més ràpids de llegir, més econòmics, no tenen la limitació de lectura mínima (l'objecte pot estar pràcticament tocant el sensor) i no donen problemes de variacions amb les lectures de les mesures. Només tenen el problema de que han d'anar acompanyats d'una resistència i d'un condensador.

Al cap i a la fi només cal detectar l'adversari i fer-lo fora de la pista. No cal fer mesures de distàncies i en tot cas, si en volguessis fer, van molt millor els sensors d'ultrasons, ja que són totalment lineals i tenen una resolució d'un centímetre.

Ah, per cert, quines plaques faràs servir? potser les de l'IES LA GARROTXA?
Si és així ja està preparada per acoblar-hi els GP2YOD340K.

Si vols fer servir el 2Y0A21( sortida analògica), el trobaràs a farnell. Intenta posar-lo una mica retirat de la part davantera del robot per tal de respectar una distància d'un o dos centímetres com a mínim, entre ell i l'objecte a detectar.

Si tens més dubtes ja saps on em pots trobar.

Salutacions,
Joan

Reply
Adrià
5/18/2010

Hola Joan,
Soc un alumne del Institut IES Olivar Gran i coma projecte de recerca despres de veure els robots de minisumo del robolot 2009, m'he decidit per fer un robot de minisumo (concretament el model MS-2)
Primer felicitacions per la web ja que ajuda molt i ma servit per triar el model de robot que vull fer.
buenu pues a l'hora de comprar els materials man sorgit dubtes,
1r. El ressonador per a que serveix?
2n. Quin motors utilitza el model MS-2? perque al llistat de materials hi surten servos, pero a les fotos on es veu per sota semblen com motors de cotxes de scalextric.

PD: He vist que en el ultim comentari (11 de gener) responies que la web de junun no enviava les comandes. Jo aixo ho he vist avui i el cap de semana passat (9 de maig) vaig encarregar els materials a junun. Quan ja pensava que havia perdut els diners, avui m'ha arribat el paquet amb la comanda. Tot aixo ho dic perque almenys a mi junun si m'ha enviat la comandda.

Salutacions

Reply
Adrià
5/18/2010

Al comentari de avans m'he deixat la ultima pregunta,
Les resistències poden ser de 1/5 WATT enves de 1/4 WATT?

Reply
Joan Pellicer
5/19/2010

Hola Adrià,
el ressonador serveix per fer anar el microcontrolador més ràpid. En aquest cas tenia importància perquè els motors de scalextric anaven molt depressa i el robot es sortia de la pista. Aquest tipus de motor no és el més ideal per als robots de minisumo perquè no tenen gaire parell i s'acaben cremant. Els que van millor són els de polulu.com concretament el model #999 d'alta potència HP(30:1).
Pel que fa a Junun es veu que fa cosa d'uns quants mesos que torna a funcionar. Millor, no? perquè tenen els sensors molt millor de preu que els demés.
Respecte a la potència de les resistències no hi ha cap problema en posar 1/5.
No sé si ja tens la placa electrònica del robot comprada, si no l'has comprat, aquest any hem dissenyat un nou model (avançat) que és més fàcil de construir perquè la mateixa tarja és el xassís del robot i és on van subjectats els motors. També els sensors van soldats a la mateixa placa. Mira't el model MS6, que és molt similar. Només li hauràs de posar una tapa a sobre i una pala si vols. La placa es pot comprar a través de la pàgina del robolot, pot ser encara no hi surt, però la pots demanar igualment, es diu placa de minisumo avançada.
Ànims i felicitacions per l'elecció.

Salutacions,
Joan

Reply
Adrià
6/14/2010

Hola Joan,
Be el cas es que m'interesaria fer el robot amb la placa avançada però tinc un dubte:
- Els materials de aquesta nova placa, són els meteixos que els de la placa normal de robolot? (Els materials del robot MS2)
En cas que siguin diferents, on podria acunseguir la llista dels materials?

Salutacions i gràcies

Reply
Joan
6/15/2010

Hola Adrià,
els materials són similars, només canvien alguns components com els motors, no hi ha el sensor analògic central, i hi ha 4 sensors gp2..340k de presencia.
Si em dones el teu correu et passaré el llistat de materials

Reply
Adrià
6/15/2010

Si no és molestia m'aniria més bé el llistat dels materials.
El meu correu és: adria_llo@hotmail.com

Reply
Aida
10/27/2010

Hola, sóc una alumna del Institut Rocagross de 1r de Batxillerat, i estic fent el treball de recerca sobre un robot rastrejador programat amb PICAXE i utilitzant un servomotor. Si algú hem vol donar informació sobre aquest tipus de robots concretament. Gràcies.

Reply
Joan
10/29/2010

Hola Aida,
a l'apartat de rastrejadors direccionals hi ha el model RD-3 que és molt senzill. Disposa d'un servo per controlar la direcció i d'un motor a la part del davant per la tracció. La placa és la del picaxe08m i porta dos cny70 per seguir la línia a la part davantera. Si t'interessa et puc passar el programa que el fa funcionar, però m'has d'apuntar el teu email.
Salutacions,
Joan

Reply
3/30/2011

Hola Joan,
estic fent un cotxe dirigit per infrarojos al projecte de recerca de 4t ESO. Estic utilitzant la placa dissenyada a l'IES GArrotxa pels seguidors de línia. Enlloc dels sensors de llums poso un receptor IR (el que venen a picaxe).
EL programa es queda pensant en l'ordre infrain2. Amb el tester veig que al prèmer una tecla l'entrada al micro baixa entre 0 i 0,6 volts. Tens alguna idea del que pot estar passant?
Gràcies
Maria

Reply
5/27/2011

HOLA TIO!
ESTA PAGINA MOLA MUCHO,ME PASO TODOS LOS DIAS ESTUDIANDO CON ELLA,NO AGO MAS QUE ESTUDIAR CON ELLA,OS MERECEIS TODA MI AMISTAAAAAAAAAD!(:
BESITOS GUAPOS.

Reply
5/27/2011

HOLA
esque no he podido dejar de mirar la pagina y cada vez me gusta mas y mas!la voi a poner en faceebus,agregame plis:)

Reply
BEt
6/29/2011

Hola Joan,
pots dir-me el pressupost que cal per fer l'humanoide imagina senzill? I el més avançat?

Vaig estar a la presentació del citilab però no recordo quines quantitats vas dir.

Gràcies

Reply
Guillem Pascual
2/10/2012

Bon dia,
Sóc en Guillem Pascual, un alumne de l'IES Baix Montseny i com a treball de recerca estic montant un robot minisumo.
El meu problema és: ja tinc la placa base "montada", però ara, al moment de descarregar-me el programa per bolacr-lo al micro no se quin dels programes hauria d'agafar de la web; ja que la placa que tinc no s'assembla a cap de les fotus. A la placa posa:ROBOT PIC ICE UPC/UDG 2007/2008. En conclusió, quin model haura de descarregar MS-1,2,3,4? Si necessites una fotu mu dius i te l'envio!
Moltes gràcies.

Reply
5/31/2012

nice post

Reply
6/23/2012

Thanks for the post to this page

Reply

Excellent Blog! I really admire your thinking and the way you have put these information in this post. keeping it doing. God bless you.

Reply

I am happy to find this post very useful for me, also see such a wonderful part. I think most people dry interested in, so you should take this opportunity to publicize this article.

Reply

If you�re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which 1 sounds better to you, and which interface makes you smile far more. Then you�ll know which is right for you.

Reply
Joan
5/30/2013

Hola bona nit, he fet el robot humanoide amb la placa imagina.No trobo a cop lloc el muntatge d' un rastrejador amb aquesta placa.Em podries ajudar?

Moltes gràcies

Joan

Reply
12/2/2014

pon una foto guarra

ReplyLeave a Reply.

  Author

  Joan Pellicer, tecnòleg de l'IES CENDRASSOS de Figueres (Girona).

  Archives

  May 2009

  Categories

  All


Google Analytics